De 7 vackraste städerna i Sverige

______________________________________________________________
Sverige är fyllt med platser perfekta att besöka för en weekend. Smultronställen att njuta av tillsammans med din partner, eller en stunds avkoppling helt för dig själv. Oavsett anledning för en helg på en plats i Sverige, får du här tips på sju vackra städer som kan passa.

Stockholm

Stockholm, vår vackra huvudstad, är en plats där gammalt möter nytt. Här finner du sevärdheter som det Kungliga slottet och Drottningholms slott. Du kan vandra i Gamla stan och kika in i små mysiga butiker eller varför inte besöka Vasamuseet och lära dig en bit av vår historia. Om du åker med barnen är Skansen ett måste och gillar du båtar rekommenderas en båtsightseeing med Rederi Mälaren.
Missa inte ett besök på stadshuset som är Stockholms mest kända silhuett. En guidad tur lär dig allt om arkitekturen, konsten och de historiska händelser som skett här.

Göteborg

Göteborg är den stora småstaden med charm. Detta är platsen för alla — här kan man vara originell istället för cool. Vill du ha en lärorik upplevelse? Besök då något av stans museér och lär dig mer om konst, idrott eller sjöfart. Stanna över natten på Gothia Towers och besök Liseberg, en underbar nöjespark som passar både stora och små. Andra besöksmål du inte får missa är givetvis Universeum och i “Feskekörka” kan du hitta skaldjur och fisk att njuta av till middag.
Ta spårvagnen ut från stadskärnan och upplev Göteborgs mysiga områden som har en alldeles egen charm.

Malmö

Malmö är staden som har nära till allt. Varva ner i en lummig park eller följ med i storstadens pulserande nattliv. Malmö har nära till det mesta och du hittar både sevärdheter och sightseeing runt nästan varje hörn. Malmöhus slott är värt ett besök liksom S:t Petri kyrka.
Missa inte Malmös berömda skyskrapa, Turning Torso, som sedan invigningen 2005 varit ett centralt landmärke både för Malmö och Öresundsregionen.

Lund

Lund är en stad med kontraster. Du hittar både historia, framtid och innovation i denna stad. Lund har mycket att erbjuda och du kan upptäcka nya saker året om. I Lund hittar du 28 vackra naturreservat med stor varationsrikedom.
Missa inte ett besök på Kulturen. Två kvarter i centrala Lund som är fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer.

Grythyttan

I Grythyttan har flera svenska filmer spelats in och detta är även stället var du hittar Grythyttans Gästgivaregård där Carl-Jan Granqvist varit källarmästare. Han driver numera Saxå Herrgård som även det är värt ett besök.
Grythyttan och Hällefors kommun är platsen för dig som vill uppleva äventyr så som kanotpaddling eller ett besök i de trolska Bergslagsskogarna.

Växjö

I småländska Växjö finner du många sevärdheter som är väl värda ett besök. Vad sägs om Bergkvara slottsruin eller Bergrunda medeltida kyrka? Teleborgs slott och utvandrarnas hus är även sevärdheter du inte bör missa.
Smålands museum/Sveriges glasmuseum – Sveriges äldsta länsmuseum, missa inte det!

Norrköping

I Norrköping hittar du många museér värda att besöka, och staden erbjuder även vackra slott och trädgårdar.
Besök rhododendrondalen under försommaren då det blommar över 100 sorters rhododendron här.
DET STÖRSTA UTBUDET Fler än 2.500 upplevelser1
ENKEL ATT ANVÄNDA Med Smartbox exklusiva tjänster
KVALITETSUPPLEVELSER Noggrant utvalda och utvärderade

SE NYHETER

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med det senaste om Smartbox.

Din e-postadress blir insamlad av Smartbox Group Sverige med det enda syftet att skicka Smartbox nyhetsbrev och kampanjer. Du kan avprenumerera från dessa utskick när som helst genom att klicka på avprenumerera/ unsubscribe-länken, som finns längst ner i alla mejl.

Stäng

Ange din e-postadress för att få information när #BONGO# finns i lager.