5 saker att göra i Paris i vinter

______________________________________________________________
Paris, romantikens stad, är en oerhört vacker stad som är väl värd ett besök någon gång i livet. Som i så många andra storstäder finns det massor av sevärdheter eller aktiviteter man kan göra - året runt. Även om vår och sommar är tiden för stadens flesta besök är Paris ett absolut ”must see” även under vinterhalvåret. Vi har här samlat 5 tips på saker att göra i ett vintrigt Paris.

1. Besök mysiga Marais

Mitt i centrala Paris finner man den mysiga stadsdelen Marais - perfekt att besöka när kylan tränger sig på. Här kan man promenera på de smala gatorna och göra fynd i de små och trendiga modebutikerna. Om man följer huvudgatan Rue de Rosiers kommer man till de judiska kvarteren där man bl.a. hittar antikvariat, bokhandlare, bagerier och matserveringar. Här finner du även många av stadens charmigaste små restauranger och barer. Runt Marais hittar man även många av Paris sevärdheter.

2. Stora vinterrean i Paris

Paris stora vinterrea startar när julen är avklarad. Mellan den 6 januari och den 9 februari kan man shoppa modeprodukter till bra priser. Vinterrean börjar med 4 dagars festligheter där butiker i de olika affärsdistrikten bjuder på underhållning, utställningar och uppvisningar. Vinterrean i Paris är så stor att turistbyråerna har tagit fram broschyrer som visar var man ska gå, beroende på vad man vill handla. Kontakta närmaste turistbyrå för information om vinterrean.

3. Framför borgmästarens ståtliga byggnad

Framför borgmästarens ståtliga byggnad, Hotel de Ville, sätter man varje år upp en skridskoplan där alla, helt gratis, får åka skridskor. Platsen är välbesökt ända fram till den sista februari, då skridskoplanen tas ned. Saknar du skridskor kan du hyra ett par för 5 Euro.

4. Ät lyxigt på Paris exklusivaste restauranger

I Paris hittar man några av de mest exklusiva gourmetrestauranger som går att besöka – njut t.ex. av en middagsupplevelse på Le Cristal Room, Cou de la Girafe eller Villa Victoria. Dessa restauranger serverar ypperligt fin mat i lyxig miljö vilket därmed påverkar prisnivån. Under vinterhalvåret känner även restaurangerna av att det är lågsäsong, och har du tur kan du njuta av mat från en av Paris finaste restauranger med en rabatt på upp till 30 procent! Unna dig därför explicit mat till rimliga priser från Paris finaste restauranger – något du endast kan göra under vintern.

5. Få en chokladmassage på ”Four Seasons”

Perfekt för chokladälskaren! Den berömda, och tyvärr även mycket dyra, spa-anläggningen på Four Seasons på George V. Hotel, ligger några steg från Champs Elysées. Här kan du njuta av två och en halv timmes chokladbehandling – utan att lägga på dig ett enda gram. Programmet omfattar en organ krat med pepparmyntachoklad, en organ wrap med schweizisk choklad och kola, samt en djupgående massage med kakaoolja. Det här är ett ypperligt sätt att få värmen efter vintriga promenader i staden.
Har du hittat anledningar nog att åka till Paris? Här hittar du en presentförpackning innehållande fler än 60 hotell i den franska huvudstaden.

 

DET STÖRSTA UTBUDET Fler än 2.500 upplevelser1
ENKEL ATT ANVÄNDA Med Smartbox exklusiva tjänster
KVALITETSUPPLEVELSER Noggrant utvalda och utvärderade

SE NYHETER

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med det senaste om Smartbox.

Din e-postadress blir insamlad av Smartbox Group Sverige med det enda syftet att skicka Smartbox nyhetsbrev och kampanjer. Du kan avprenumerera från dessa utskick när som helst genom att klicka på avprenumerera/ unsubscribe-länken, som finns längst ner i alla mejl.

Stäng

Ange din e-postadress för att få information när #BONGO# finns i lager.