Mors dags presenter från 0 till 2.500.000 kronor

______________________________________________________________
Vad kommer göra mamma glad i år? Det är alltid frågan. Det beror på hur mycket man kan spendera. Eller? Ja och nej. Först kommer idén och sedan pengarna. Här hittar du några idéer som kommer passa oavsett din budget. Från gratis till superdyra. Som en jämförelse kostar en genomsnittlig mors dags present i Sverige drygt 280 kronor.

1. En blomma

Vilka blommor uppskattar mamma mest? Hennes favoritblommor förstås! Men egentligen är alla blommor lika bra eftersom det handlar om vad du uttrycker med dem. En bukett av prästkragar från trädgården kostar dig ingenting men mamma kommer garanterat uppskatta gåvan.
Vill du ge blommor med en symbolisk innebörd, välj nejlikor. Nejlikan var den första morsdagspresenten eftersom Anna Jarvis började att hedra sin mor med hennes favoritblomma i början av 1900-talet. Att fira morsdag blev därefter tradition och har gjort nejlikan till världens mest populära mors dag blomma.
En mer originell blomgåva är en vacker orkidé: denna växt representerar kärlek och skönhet. Om du precis råkat vinna på lotto kan du tänka på Rotschilds Orchid (Paphiopedilum rothschildianum), även känd som Kinabulus guld. Denna sällsynta orkidé, upptäcktes 1987 i ödemarken i Malaysia och har en prislapp på 50,000 kronor.

2. En härlig kräm

Kosmetika är alltid en bra Mors dag present. Den dyraste ansiktskrämen i världen innehåller bigift. Den verkar verkligen arbeta för ung hud men kommer att kosta dig en uppemot 400.000 kronor. Det är inte nödvändigt att hosta upp den summan för att ge den perfekta presenten: en burk av läkemedelsförmånen i ett fint presentpapper ger budskapet: "Jag vill att du alltid ska vara den vackraste mamman".

3. En middag

I de flesta familjer står mamma för matlagning varje dag. Det säger sig självt att det är din uppgift att skämma bort mamma och låta henne få lite ledigt. En undersökning visar att mammor älskar en god frukost på sängen när de är lediga! Croissanter, te eller kaffe, färsk apelsinjuice, ett löskokt ägg ... och du kan inte misslyckas. Naturligtvis bör du dekorera brickan med en blomma och en vacker teckning eller en dikt. Och på kvällen lagar ni alla mammas favoriträtter, eller så överraskar ni med en härlig middag ute. Här finns något i alla prisklasser, men bör man verkligen vända på slantarna en gång om året..?
För de som verkligen inte sparar på slantarna: den dyraste restaurangen i världen är Sublimotion på Hard Rock Hotel i Playa d'en Bossa på Ibiza. De har en 20-rätters meny som går på 1500 €. Bokning krävs eftersom det bara finns 12 platser.

4. En trevlig resa

Och nu till något väldigt originellt. Virgin Galactic har börjat sälja biljetter till de första kommersiella flygningarna i ett verkligt rymdskepp. SpaceShipTwo kallas skytteln och för 25 00000 kronor får mamma följa med. Eller hon hamnar åtminstone på väntelistan i sällskap med kändisar som Angelina Jolie och Brad Pitt.
Resan tar fyra timmar. Programmet omfattar fem minuter av tyngdlöshet och att få se jorden från rymdens mörker. Denna resa är inte utan risk så passagerare bör vara medvetna om G-krafter som är två till tre gånger så höga som jordens gravitation.
Är du rädd att mamma inte kommer njuta av 2.500.000 kronor upplevelsen? Inga bekymmer. För 995 kr kan du istället glädja henne med en trevlig och riskfri helg för två på över 50 olika hotell i hela Sverige.
DET STÖRSTA UTBUDET Fler än 2.500 upplevelser1
ENKEL ATT ANVÄNDA Med Smartbox exklusiva tjänster
KVALITETSUPPLEVELSER Noggrant utvalda och utvärderade

SE NYHETER

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med det senaste om Smartbox.

Din e-postadress blir insamlad av Smartbox Group Sverige med det enda syftet att skicka Smartbox nyhetsbrev och kampanjer. Du kan avprenumerera från dessa utskick när som helst genom att klicka på avprenumerera/ unsubscribe-länken, som finns längst ner i alla mejl.

Stäng

Ange din e-postadress för att få information när #BONGO# finns i lager.